⁉️Cum particip?

EcoBottle pune accent pe implicarea comunității și colaborarea dintre utilizatori, companii, autorități și alte organizații pentru a asigura un succes pe termen lung în ceea ce privește reciclarea și protecția mediului. Un aspect esențial al acestui efort este integrarea motorului economic în procesul de reciclare, în special prin intermediul RVM-urilor (Reverse Vending Machines).

Pasul I: Colectarea PET-urilor

Procesul începe cu utilizatorii care colectează PET-urile (sticle de plastic) pe care le au ca deșeuri. Acești utilizatori pot fi atât persoane fizice, cât și companii, instituții sau chiar autorități locale. Colectarea selectivă este încurajată prin campanii de conștientizare și recompensele oferite de EcoBottle.

Pasul II: Introducerea PET-urilor în RVM

După colectare, PET-urile sunt introduse în RVM-uri inteligente și conectate, amplasate în locații strategice din comunitate, precum centre comerciale, stații de metrou sau de autobuz, parcuri și piețe mari. Aceste RVM-uri pot recunoaște și separa automat PET-urile de alte tipuri de deșeuri, reducând astfel erorile umane și optimizând colectarea.

Pasul III: Validarea și Recompensarea

Odată ce PET-urile sunt introduse în RVM, acestea vor fi validate automat, iar utilizatorii vor fi recompensați pentru efortul lor prin intermediul motorului economic. RVM-urile vor detecta cantitatea și tipul PET-urilor introduse și vor acorda utilizatorilor tokeni ECO (tokenul proprietar al platformei EcoBottle) ca recompensă.

Pasul IV: Tokenizarea PET-urilor

PET-urile colectate prin intermediul RVM-urilor vor fi tokenizate folosind tehnologia blockchain. Aceasta înseamnă că fiecare PET va primi un token unic și irepetabil, care atestă originea și calitatea sa. Tokenizarea PET-urilor va asigura urmărirea lor în lanțul de reciclare și va contribui la transparența și securitatea procesului.

Pasul V: Valorificarea și Reciclarea

PET-urile tokenizate vor fi colectate de către partenerii EcoBottle, care pot fi companii specializate în reciclare sau alte organizații partenere. Aceste companii vor prelua PET-urile pentru a le valorifica și recicla, transformându-le în noi produse sau materiale.

Pasul VI: Economia Circulară în Acțiune

Companiile partenere pot utiliza PET-urile reciclate pentru a produce noi ambalaje, articole pentru uz casnic sau alte produse. Această abordare completează ciclul economic circular, în care PET-urile reciclate devin resurse pentru noi produse și nu sunt eliminate ca deșeuri.

Pasul VII: Monetizarea Reciclării

Odată ce PET-urile reciclate sunt valorificate, comunitatea EcoBottle obține venituri. Profitul va fi redistribuit catre piscina de lichiditate ceea ce asigura, o crestere perpetua a lichiditatii si a pretului cat timp se vor recicla recipientele din plastic,sticla si aluminiu, si o parte catre detinatorii de titlul de Ambasadori.

Pasul VIII: Redresarea Imaginii României

Prin implicarea comunității și integrarea motorului economic în procesul de reciclare, România poate deveni un exemplu pozitiv de dezvoltare sustenabilă și inovare în gestionarea deșeurilor. Implementarea proiectului EcoBottle și a motorului economic va contribui la redresarea imaginii României în ceea ce privește protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice.

Last updated