Informatii

EcoBottle va utiliza sistemul său de recompensare pentru a motiva utilizatorii să recicleze și să colecteze selectiv deșeurile.

Principalele modalități de recompensare vor fi:

I. Tokenul EcoBottle

Tokenul EcoBottle (ECO): Utilizatorii vor fi recompensați cu tokenul propriu al platformei, EcoBottle (ECO), pentru fiecare tip de deșeu reciclat corect (sticle de plastic, sticle de sticlă sau doze de aluminiu). Acești tokeni vor putea fi utilizați pentru a cumpăra produse și servicii în marketplace-ul integrat al platformei sau pentru a fi transformati in alte cryptomonede.

II. Sistemul R2E (Recycle2Earn)

Utilizatorii vor putea obține tokeni ECO prin intermediul sistemului R2E, care funcționează prin intermediul RVM-urilor (Reverse Vending Machines). Atunci când un utilizator reciclează o sticlă de plastic, sticlă sau doză de aluminiu folosind un RVM EcoBottle, el va primi un anumit număr de tokeni ECO ca recompensă pentru efortul său de a recicla.

III. Recompense adiționale prin staking

Deținătorii de NFT-uri și tokeni EcoBottle vor avea posibilitatea de a bloca tokenii într-un smart contract pentru staking, ceea ce le va permite să câștige recompense suplimentare sub formă de tokeni ECO. Cu cât implicarea lor în reciclare și colectarea deșeurilor este mai mare, cu atât vor primi mai multe recompense.

IV. Program de referral

EcoBottle va implementa și un program de referral, prin care utilizatorii vor putea să aducă alți utilizatori în platformă. Pentru fiecare nou utilizator adus, cei existenți vor primi recompense în tokeni ECO.

Amplasarea RVM-urilor:

Amplasarea corectă a RVM-urilor (Reverse Vending Machines) este un aspect esențial pentru a asigura o colectare eficientă și responsabilă a deșeurilor. EcoBottle va adopta o abordare strategică pentru amplasarea RVM-urilor în locații-cheie cu trafic ridicat de persoane și unde este necesară o gestionare eficientă a deșeurilor.

Principalele zone de amplasare vor include:

Centre comerciale mari

RVM-urile vor fi amplasate în centre comerciale cu un număr mare de vizitatori, pentru a facilita colectarea și reciclarea deșeurilor generate în aceste zone.

Stații de metrou și de autobuz

Locațiile de tranzit precum stațiile de metrou și autobuz vor fi alese pentru a facilita colectarea deșeurilor din traseele de transport public.

Zonele de intrare/ieșire din oraș

RVM-urile vor fi amplasate în zonele de intrare și ieșire din oraș, unde pot fi colectate deșeuri din traficul rutier.

Parcuri și zone de recreere

RVM-urile vor fi disponibile și în parcuri și zone de recreere, unde oamenii petrec timp în aer liber și pot avea posibilitatea să recicleze deșeurile generate în timpul activităților lor.

Campusuri universitare

Studenții vor avea acces la RVM-uri în campusurile universitare pentru a încuraja colectarea selectivă și reciclarea în comunitățile academice.

Piețe mari

Piațelor mari vor fi alese pentru a facilita reciclarea în zonele aglomerate și de tranzit.

EcoBottle va colabora cu autoritățile locale și cu partenerii pentru a identifica cele mai potrivite locații pentru amplasarea RVM-urilor și pentru a asigura un proces eficient de colectare și reciclare a deșeurilor. Prin această abordare, se va încuraja o implicare activă a comunității în protejarea mediului și se va promova o gestionare mai responsabilă a deșeurilor în România.

Last updated